Athena IT-Group

Private Cloud Casestory - Encode

 

Blev træt af at arbejde om søndagen

Jesper Brænder, IT chef hos Encode, tænker tilbage på tiden før deres Private Cloud løsning, hvor han havde 2 rackskabe fyldt med med servere, forskellige disksystemer og SAN, han selv skulle drifte: ”Hvis der gik en fysisk node ned om søndagen, forventede kunderne jo, at det var oppe og køre igen senest om mandagen, og efterhånden blev man træt af at rende frem og tilbage og skifte diske i SANet”.

Encode testede i en periode det virtuelle koncept af, ved at have udvalgte, virtuelle servere driftet i Athena IT-Groups Cloud Hosting miljø på en shared VMware platform. Her fandt Encode hurtigt ud af, at deres servere sagtens kunne virtualiseres, og der var mange fordele med fleksibilitet og skalérbarhed i en VMware løsning. Specielt fordelen i at kunne tilføje ekstra CPU, RAM samt SANstorage ”on-the-fly”.


Kæmpe fordel med VMware

Encode har nu en Private Cloud Hosting løsning hos Athena, hvor 4 dedikerede VMware servere udgør platformen for deres virtuelle Cloud med - indtil videre – 23 virtuelle servere. Encode har fuld kontrol over serverne, kan hurtigt få oprettet flere virtuelle instanser samt flytte og skalere dem efter forgodtbefindende.

Det var nemt at flytte serverne fra Athenas sharede Cloud miljø til Encodes dedikerede Private Cloud løsning. Jesper Brænder fortæller: ”Vi var ude og demonstrere systemet for en ny kunde, mens vi flyttede denne specifikke server, og de opdagede ikke engang, at den blev flyttet. Jeg havde en ping kørende og tror, vi mistede 3 ms.

Denne transparente flytning af servere i det virtuelle miljø er også en kæmpe fordel, når man skal opgradere hardware, firmware eller BIOS i de fysiske servere. Man flytter ganske enkelt de virtuelle servere over på de andre fysiske noder mens opgraderingen foretages, og det sker, uden kunderne mærker til det.


”Smæk for skillingerne”

Encodes Marketing Software er bygget på Open Source elementer som Debian, Apache Tomcat og MySQL og oplevede før performanceproblemer med SANet i forbindelse med database kald. Det problem er heldigvis løst ved at gøre brug af Athenas Enterprise SAN. Her kan systemerne bruge det hurtige Performance Storage til operativsystem plus database og det billigere Capacity Storage til billeder samt video.

”Der var virkelig smæk for skillingerne. Hold op, det kørte hurtigt” konstaterer Kristian Skaarup, Encodes Adm. Direktør, om en demo af nogle nye funktioner, deres ukrainske udviklingsafdeling demonstrerede for nylig. Udviklingsmiljøet kører naturligvis også i Encodes Private Cloud. Det kan være en god idé at holde sine fremtidige produktfeatures hjemme i et dansk datacenter.


”Lynende hurtigt”

Implementering af nye servere går også hurtigere: En virtuel server oprettes på få øjeblikke, Jesper lægger sin Image Template med Open Source programmerne på serveren og tilretter det til kunden. ”Det går lynende hurtigt i forhold til tidligere” fastslår Jesper Brænder.

Det er også både hurtigt og nemt at opgradere de virtuelle servere: Mere storage, CPU kraft eller RAM kan hurtigt tildeles ”on demand”. Jesper Brænder nikker: ”Det er jo det, vi er ude efter - denne skalérbarhed er fantastisk.” understreger han.


Encode private Cloud konceptdiagram

EncodePrivateCloud