Athena IT-Group

Første Big Data as a Service-løsning i Danmark

3 december, 2014

I samarbejde med IBM lancerer Athena IT-Group nu den første ”BigData as a Service” i Danmark og tilbyder high-end regnekraft til low-end priser.
 

Den moderne krystalkugle
Analyse af Big Data, altså store mængder af data, gør det muligt at lave alt fra forretningsanalyser, der bygger på salgsstatistikker og varepriser til vejrudsigter og forudsigelser af sygdomsepidemier eller målrettet markedsføring baseret på eksempelvis Google-søgninger og/eller data fra de sociale medier.
Big Data er ikke bare et spørgsmål om at knuse nogle tal, men at hjælpe beslutningstagere til at basere deres beslutninger på den faktiske adfærd blandt hundreder, tusinder eller millioner af virkelige observationer af salg, indkøb, virksomheder og mennesker.

 

Fart på kalkulationerne
Athena IT-Groups BigData løsning kan strukturere en masse rå data og dermed få værdi ud af de data, som man ikke umiddelbart kan håndtere ved hjælp af klassiske analyseværktøjer.

For de kunder, der i forvejen har et Business Intelligence værktøj, men har så mange data at det tager for lang tid at analysere, er Athenas BigData løsning muligheden for at få fart på processen, da den store IBM Netezza High Capacity Appliance giver mulighed for at gemme, forespørge og analysere flere petabyte data hurtigt og omkostningseffektivt.

 

Billigt igang
Athena tilbyder med BigData as a Service mulighed for kunder, der gerne vil have adgang til en BigData-installation, uden at skulle investere store beløb for at kunne komme i gang.

Hos IBM bekræfter Jens Toft Olesen, Country Managerfor Information Management Software det igangværende skift i markedet til løsninger med månedsvis betaling: ”Vi ser et stigende antal virksomheder, som ønsker Big Data Analytics infrastruktur væk fra egne gulve, og er glade for at vi sammen med Athena kan tilbyde netop dette”.